VLADA RH: U 2013. bez sredstava za Komušinu


Nakon prošlogodišnje donacije u visini 1.050.000 Kuna za asfaltiranje puta u MZ Slatina, u 2013. Vlada RH i njen ured za Hrvate izvan RH za projekte na teslićko-komušanskom području nisu izdvojili sredstava.

Na jučerašnjoj sjednici, Vlada Republike Hrvatske je donijela Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje obrazovnih, kulturnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini iz sredstava državnog proračuna Republike Hrvatske za 2013. godinu.

Temeljni kriterij za odabir programa i projekata bio je da se njihovim financiranjem u znatnoj mjeri i dugoročno pridonese održivom opstanku, povratku i ostanku Hrvata u Bosni i Hercegovini. Osim toga, vodilo se računa o ravnomjernoj zemljopisnoj raspoređenosti projekata, kao i o učincima koji imaju na cjelokupan život Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Iznos sredstava namijenjenih za financiranje obrazovnih,kulturnih,znanstvenih,zdravstvenih i ostalih programa i projekata koji su od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini povećan je za 5 milijuna kuna u odnosu na prošlu godinu, što pokazuje koliki značaj Vlada Republike Hrvatske pridaje jačanju položaja hrvatskog naroda u BiH.

Podsjećamo da je od prošle godine – 2012., napravljen iskorak u raspodjeli sredstava na način da se financira manji broj većih, strateški važnih programa i projekata za Hrvate u Bosni i Hercegovini.

Od susjednjih općini Žepče Vlada je namjenila 200.000 Kuna za saniranje i opremanje prostornih sadržaja Doma kulture i kino dvorane, dok je u općini Usora odobren projekat opremanja školske radionice u Srednjoj mješovitoj školi Stjepan Radić u vrijednosti od 450.000 Kuna.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s