Sastanak Miličevića i don Ante Ćosića


TESLIĆ – KOMUŠINA, 12.7. – Načelnik općine Teslić, dr Milan Miličević i direktor Turističke organizacije općine Teslić, Siniša Božić, obišli su danas Gospino svetište Kondžilo, tom prilikom sastavši se sa župnikom i čuvarom svetišta, Antom Ćosićem.

Tokom razgovora koji su vođeni u župnoj crkvi u Komušini, bilo je riječi o trenutnoj situaciji u ovom dijelu teslićke općine, kao i problemima s kojima se susreću mještani Komušine, pogotovo u zimskom periodu imajući u vidu činjenicu da je naseljen pretežno starijim stanovništvom. Zatim, detaljima oko organizacije obilježavanja dana Velike Gospe tokom koje Komušinu posjeti između 20.000 – 30.000 vjernika, kao i aktivnostima koje se provode na izgradnji turističke signalizacije i uopćte promocije svetišta Kondžilo, kao jedne od destinacija bogate turističke ponude općine Teslić.
Načelnik teslićke općine, dr Milan Miličević, nakon što je upoznat s gorućim pitanjima, potvrdio je spremnost na suradnju u pogledu svih navedenih problema, rekavši da će sve nadležne službe biti na raspolaganju mještanima Komušine i da će svi izneseni problemi s kojima se oni susreću biti riješeni.
Župnik Anto Ćosić, izrazi je zadovoljstvo zbog posjete Miličevića, te razumijevanja i spremnosti da pruži podršku u pogledu rješavanja iznesenih problema. Župnik Ćosić je pozdravio aktivnosti oko izgradnje turističke signalizacije kao i sajta Turističke organizacije opštine Teslić u vezi čega će ubrzo doći do još jednog sastanka s direktorom turističke organizacije.
Po zaključenju sastanka konstatirano je da postoji razumijevanje obije strane za rješavanje gorućih problema i da će suradnja biti nastavljena u narednom periodu.

http://www.opstinateslic.com

Oglasi

2 responses to “Sastanak Miličevića i don Ante Ćosića

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s