Sastanak organizacijskog odbora Dana mladih


U prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivna Pavao II.“ 20. ožujka održan je sastanak Organizacijskog odbora Nadbiskupijskog dana mladih koji se tradicionalno održava svake godine u Gospinom svetištu u Komušini. Ovogodišnji susret, 42. po redu, održat će se 24. i 25. svibnja pod motom: „Pođite, dakle, i učinite mojim učenicima sve narode!“Usp. (Mt 28,19). Sastanku su nazočili sljedeći članovi Odbora: vlč. Šimo Maršić, povjerenik za pastoral mladih i sveučilištaraca , preč. Luka Kesedžić, ekonom Vrhbosanske Nadbiskupije, s. Ružica Ivić ispred Prijatelja Malog Isusa, Ivana Galić i Lucija Vukoja, djelatnica Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ i odgovorna za Dan mladih.
Program će započeti u petak 24. svibnja u župnoj crkvi u Komušini. Program planiran za petak ponudit će mladima raznolike radionice gdje će se kroz tumačenje gesla promišljati o svjedočenju vjere u svakodnevnim obvezama. U ponoć je planirano klanjanje pred presvetim, a od 1 sat iza ponoći do jutarnjih sati mladi će se izmjenjivati i bdjeti pred Presvetim.
Središnji hodočasničko-molitveni dio slavlja započet će u subotu 25. svibnja. Na ulazu u župno dvorište će sve hodočasnike dočekati volonteri koji će im dijeliti liturgijske vodiče. U 9:00 započet će pokorničko bogoslužje, sakrament pomirenja, te procesija sa slikom Gospe Kondžilske na brdo Kondžilo na kojem gdje će Euharstijsko slavlje predvoditi Vinko Kardinal Puljić u 11 sati. Nakon Sv. Mise i ručka, bit će organiziran „Sajam mogućnosti“ i Festival vjere, gdje će se svi mladi zajedno moći proveseliti..
Pozivamo sve župnike, kapelane, redovnike i redovnice da animiraju mlade, te se skupa s njima upute na 42. Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije!

mladicentar.org

One response to “Sastanak organizacijskog odbora Dana mladih

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s