Sastanak organizacijskog odbora Dana mladih


U prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivna Pavao II.“ 20. ožujka održan je sastanak Organizacijskog odbora Nadbiskupijskog dana mladih koji se tradicionalno održava svake godine u Gospinom svetištu u Komušini. Ovogodišnji susret, 42. po redu, održat će se 24. i 25. svibnja pod motom: „Pođite, dakle, i učinite mojim učenicima sve narode!“Usp. (Mt 28,19). Sastanku su nazočili sljedeći članovi Odbora: vlč. Šimo Maršić, povjerenik za pastoral mladih i sveučilištaraca , preč. Luka Kesedžić, ekonom Vrhbosanske Nadbiskupije, s. Ružica Ivić ispred Prijatelja Malog Isusa, Ivana Galić i Lucija Vukoja, djelatnica Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ i odgovorna za Dan mladih.
Program će započeti u petak 24. svibnja u župnoj crkvi u Komušini. Program planiran za petak ponudit će mladima raznolike radionice gdje će se kroz tumačenje gesla promišljati o svjedočenju vjere u svakodnevnim obvezama. U ponoć je planirano klanjanje pred presvetim, a od 1 sat iza ponoći do jutarnjih sati mladi će se izmjenjivati i bdjeti pred Presvetim.
Središnji hodočasničko-molitveni dio slavlja započet će u subotu 25. svibnja. Na ulazu u župno dvorište će sve hodočasnike dočekati volonteri koji će im dijeliti liturgijske vodiče. U 9:00 započet će pokorničko bogoslužje, sakrament pomirenja, te procesija sa slikom Gospe Kondžilske na brdo Kondžilo na kojem gdje će Euharstijsko slavlje predvoditi Vinko Kardinal Puljić u 11 sati. Nakon Sv. Mise i ručka, bit će organiziran „Sajam mogućnosti“ i Festival vjere, gdje će se svi mladi zajedno moći proveseliti..
Pozivamo sve župnike, kapelane, redovnike i redovnice da animiraju mlade, te se skupa s njima upute na 42. Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije!

mladicentar.org

Oglasi

One response to “Sastanak organizacijskog odbora Dana mladih

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s