Delegacija Hrvata općine Teslić na sastanku s ministrom Ljubićem


20130316-sastanak_komusina_ministar_ljubic2a

SARAJEVO/KOMUŠINA – Dana 15.3. ministar za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara BiH, gospodin Damir Ljubić primio je delegaciju predstavnika hrvatskog naroda općine Teslić, koju su sačinjavali Luka Babić, Pero Paurević, Igor Balukčić i Tomo Grgić.

Glavna tema sastanka bila je pomoć i suradnja u procesu obnove i povratka Hrvata na prostore općine Teslić, sa posebnim akcentom na registraciju i prijavu Hrvata sa tih prostora za povratak.

Tokom razgovora između ministra Ljubića i predstavnika hrvatskog naroda općine Teslić doneseni su sljedeći zaključci:

1. Nastaviti sa pozitivnim ozračjem kako bi se izvršila što brojnija registracija Hrvata za povratak na područje općine Teslić, a u rokovima koji su navedeni na stranicama ministarstva, kao i podnošenje prijava za obnovu i povratak.

2. Da se sagledaju i definiraju infrastrukturni nedostaci i problemi na našem području, koje bi se rješavalo apliciranjem na adekvatne programe za izgradnju.

3. Da se zaustavi dosadašnji način rada oko obnove i povratka, jer je očito da se u velikom dijelu u tim procesima radilo na koruptivan način.

4. Da se na prostoru općine Teslić organizira tribina sa akcentom na obnovi i povratku na kojoj bi ministar sa svojim suradnicima i stručnim službama objasnio ljudima postupak i procedure vezane za programe povratka i obnove.

5. Nastaviti komunikaciju između predstavnika  Hrvata općine Teslić , i aktivno nastaviti rad sa ljudima na terenu (Teslić, Komušina, inozemstvo).

6. Da se izvrši registracija udruge za obnovu i povratak Hrvata na prostore općine Teslić koja neće raditi na diskriminaciji ljudi po političkoj ili bilo kojoj drugoj osnovi.

Navedene zaključke na što uspješniji način na terenu će implementirat prisutni predstavnici Hrvata općine Teslić zajedno ostalim aktivnim osobama sa tog područja, uz punu podršku ministra Ljubića i njegovog ministarstva.

(D. Mršić/delegacija Hrvata općine Teslić)

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s