Načelnik općine Teslić dr. Miličević u radnoj posjeti općini Usora


 

Usora, utorak, 05.03.2013. – Općinski načelnik Ilija Nikić ugostio je načelnika općine Teslić dr. Milana Milčević. Održani radni sastanak načelnika Usore i Teslića početak je izravne suradnje ovih dviju općina na svim dodirnim točkama i pitanjima za koje se ukaže potreba. Napominjemo i ranije je bilo kontakata i određenih oblika suradne ovih dviju općina na marginama drugih događaja ili na razinama suradnika načelnika, a ovo je prva zvanična posjeta jednoga načelnika drugoj Općini.

Povod za ovaj susret bio je potreba izavnog upoznavanja dvojice načelnika i otvaranje mogućnosti za konkretne oblike suradnju. Na to ih je ponukalo i ‘Pismo namjere’ upućeno od strane Hrvatske zajednice progananika-izbjeglica povratnika BiH i njenog Odbora za povratak u Republiku Srpsku sa sjedištem u Tesliću, potpisanog od strane predsjednika Štefe Masatovića, koji su ponudili domaćinstvo za zajedničko zakazivanje sastanka načelnika općina Teslić, Doboj i Usora na temu: “Održiv povratak u FBiH i RS kroz obnovu u ratu porušenih kuća i izgradnju komunalne infrastrukture”.

Načelnici su dogovorili da nema nikakve smetnje, niti drugih ograničenja da Hrvati općine Teslić svoje potrebe i zahtjeve za obnovom kuće i infrastrukture izravno podnesu u Ured načelnika općine Teslić, gosp. Milana dr. Miličevića.

Također, dvojica načelnika su dogovorili da i načelnik općine Usore Ilija Nikić pozove hrvatske Udruge povratnika i sve Hrvate koji imaju namjeru povratka u općinu Teslić da svoj zahtjev podnesu izravno u Ured načelnika Općine Teslić – dr. Milana Miličivić.

Pored navedenog,  podsjećanja radi, jedna od otvorenih mogućnosti za povratnike je i Javni poziv u okviru Regionalnog stambenog programa, za koji je rok za podnošenje prijava do 07.05.2013. godine.

http://www.usora. com

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s