Hrvatski blok podržao dr. Miličevića; moguć i dogovor o podršci jednom kandidatu za OV!?


Plakati dr. Miličevića u Komušini

Plakati dr. Miličevića u Komušini. Podršku mu daje i “blok hrvatski kandidata”

  • “hrvatska četvorka” jednoglasno dala podršku dr. Milanu Miličeviću, kandidatu SDS-a za načelnika općine Teslić. Predstavnici HDZ BiH uz SNSD-ovog kandidata
  • Raspravljalo se o iniciativi za podržavanje jednog, zajedničkog kandidata Hrvata za člana OV
  • Crnu Rijeku na proljeće spojiti sa asfaltom prema Novom Šeheru.

U petak posljepodne organiziran je sastanak “hrvatske četvorke” kojeg je predvodio kandidat za člana OV na listi HSP Herceg-Bosne, Štefo Masatović. Prisustvovali su i neovisni kandidat Juro Pranjić, Jozo Katić ispred liste HSS-NHi i Anto Ilić kao predstavnik Narodne stranke Radom za Boljitak.

Tom je prilikom blok hrvatskih kandidata jednoglasno usvojio odluku da će na lokalnim izborima, koji će se održati 7.10. javno podržati kandidaturu dr. Milana Miličevića, kandidata ispred SDS-a za načelnika općine Teslić. Prema svim predizbornim pokazateljima, dr. Miličević je najveći favorit među načelničkim kandidatima. Osim navedene “četvorke” hrvatskih kandidata za Općinsko vijeće, HDZ BiH, kao peti hrvatski subjekt na ovim izborima svoju je podršku dao kandidatu za načlenika iz SNSD-a, aktualnom prvom čovjeku općine, Savi Kasapoviću.

Postoji mogućnost dogovora!?

Unatoč razjedinjenom izlasku na izbore svih pet hrvatskih političkih subjekata, četvorka je na petkovom zajedničkom sastanku ipak spomenula mogućnost dogovora o podršci jednom jedinom kandidatu. Iako je do izbora ostalo manje od dva tjedna, nije kasno za ovu pozitivnu inicijativu, s kojom bi se ipak ponovno otvorila realna mogućnost da Hrvati izaberu svog predstavnika u OV. No, kako za sad stvari stoje, za dogovor o zajedničkom hrvatskom kandidatu potrebno će uložit mnogo više napora nego za zajedničku podršku dr. Miličeviću.

Hrvati, kako povratnici tako i dijaspora odavno su rekli svoje mišljenje o zajedničkoj listi, koju smatraju jedinom mogućnošću za vraćanje hrvatskih predstavnika u lokalnu izvršnu vlast. Podršku zajedničkoj listi već su prije izbora dali svećenici i drugi istaknuti ljudi sa prostora Komušina-Teslić.

Asfalt od Crne Rijeke prema Dubravi na proljeće

Zadnjih je dana komušanska javnost brujala nezadovoljstvom što je u još jednom bitnom projektu zaobiđen hrvatski prostor i interes. Tako je međuentitetski put, koji će povezati prostore općine Teslić sa Novim Šeherom, čime će se skratiti put prema središnjosti države za 55 km, zaobišao Crnu Rijeku. Asfaltiranje se nastavlja od naselja Kamenica 4 kilometra prema Dubravi do entitetske granice, gdje će se spojiti sa već dovršenim asfaltnim putom od naselja Kopice.

Svoje mišljenje o projektu puta dali su i predstavnici “četvorke”, a obećano je da će na proljeće krenuti asfaltiranje kraka ceste od Crne Rijeke koji će se spojiti sa novim asfaltom iznad Kamenice. Nadajmo se, da će se ove najave obistiniti, s obzirom da je ovaj put i komunikacija prema Žepču od velike važnosti za naselja Studenci i Komušina, a i šire teslićke regije s obzirom da skraćuje put prema Zenici, Sarajevu i jugu BiH čak za 55 km.

D.M.

Oglasi

One response to “Hrvatski blok podržao dr. Miličevića; moguć i dogovor o podršci jednom kandidatu za OV!?

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s