Hrvatska reprezentacija općine Teslić ispala već u kvalifikacijama


Unatoč velikom optimizmu i zajedništvu među navijačima (biračima), igrači (političar) su zakazali u važnoj kvalifikacijskoj utakmici pred sam nastup na velikoj smotri. Umjesto zajedništva izabrali su najgori mogući put koji će se i njima i nama navijačima obiti o glavu već na predstojećoj utakmici. Da li je zajedništvo u »reprezentaciji« namjerno sabotirano ili jednostavno nije pronađen zajednički jezik, za sad još ne znamo, a ne znamo ni kako će navijači reagirati na neugodne vijesti, i da li će se uopće odazvati i pohoditi tribine na već unaprijed riješenoj utakmici, čije ishod će biti po svemu sudeći razočaravajuć.

Golman na gol-liniji okrenuo leđa, obrana ostala preduboko, ne tražeći priključak sa veznim redom, koji neaktivnim napadačima nije htio dodavati loptu. Selektor je u slogu Ćire Blaževića zapalio cigaretu, samo što ga za razliku od Ćire boli briga za događanja na terenu.

Tako! Sad mogu navijači ostati kod kuće, neće trebati na daleki put do EURA (na biračka mjesta). Jer smo ispali i prije samog završnog natjecanja kojeg smo sa velikim optimizmom priželjkivali, na kojem smo očekivali konačno zajedništvo, barem na toj najvažnijoj utakmici koja bi se trebala odigrati 7.10. 2012. godine. Zajedništvo nas je uz malo sreće moglo odvesti u drugi krug (1 vjećnik), a najoptimističniji su uz potencialnu jaku podršku navijača (birača) očekivali čak i finale (2 -3 vjećnika).

No kome dati podršku? Neki će reći golmanu, on barem stoji na golu, nema veze što je okrenuo leđa i suigračima i navijačima, drugi će opet vući za obranu koja čvrsto stoji na svome mjestu i ne želi komunicirati ni sa golmanom, ni sa veznim redom, koji će vjerojatno također dobiti dio podrške jer su u njemu »fini« tehničari. Apatični napadači također mogu očekivati dio podrške koja će se vjerojatno temeljiti na »staroj slavi«, na golovima zabijenim u dalekoj prošlosti… dio će dati i glas simpatičnom ali nezainteresiranom selektoru. Ali čemu podrška? Da li i jedan od igrača u ovoj razdvojenoj reprezentaciji zaslužuje podršku? Kakve koristi ima 100 navijača golmana kad to nije dovoljno ni protiv »Farski otoka« a kamo li protiv znatno jačih »reprezentacija«? Pogotovo kad se zna da tih 100 golmanovih navijača osim što će navijati za njega, navijat će i protiv vlastite »obrane«, navijači obrane protiv »veznjaka« a njihovi protiv »napadača«, i tako kreće bitka – svatko sam protiv svih ostalih… da li to treba našim navijačima?

Upravo zbog toga pišem ovaj tekst i apeliram na navijače, da ne kreću u bitku koju na »terenu« međusobno vode reprezentativci, neka barem tribine ostanu »zajedničke« pa makar na kraju za nikoga navijale tj. glasale.

Satiričan prilog u aktualnom sportskom žargonu napisao,

navijač reprezentacije Darko Mršić

Oglasi

39 responses to “Hrvatska reprezentacija općine Teslić ispala već u kvalifikacijama

 1. koliko je meni poznato , naši igrači su skloni namijestanju utakmica i Manipulacijama ,tako da mi navijaci nemozemo nista jer nemamo se kome zaliti kada oni rade sve protiv ,a ovim koji bih se trebali zaliti to potpuno pase pa tako nista,
  nego sam se bori za sebe i ,U boj U boj za prag svoj ,
  Sta na sve reci nego Zalosno

 2. Pozdravljam te Darko.Lijepo i slikovito si to opiso.Neznam dali si čuo za izreku koja glasi “dva Hrvata 3 stranke”.Ma koliko neki govorili o nekom jedinstvu među nama,ja sam ubijđen da njega nema.Pojavljuju se određeni interesi u bavljenju tim poslom(politikom) i nekako je normalno da svako želi da je bliže koritu.To znamo i iz uređeni zemalja a kamo li u BiH.Na izbore treba izać i glasat po svojoj savjesti a na narod ionako rijetko ko misli.Možda bi najbolje bilo da narod jednom neizađe na izbore nijedna strana pa bi bilo zanimljivo vidjet šta bi onda radili.Pozdravljam sve one koji ovo čitaju a one koji komentiraju bi zamolio makoliko bili ljuti da nikoga bez čvrsti argumenta neoptužuju,jer stim se stavljaju isti položaj sa onim o kome se piše i stvara se loša slika o čitavom kraju.hvala i booog

 3. lako je pucati na medvjeda iza djeda dodite pa zivite ovdje pa onda pricajte i davajte komentare pozzz iz komusine

 4. Dragi moj Darko,
  Vidim da si jako razočaran događanjima na (nogometnom) terenu, no moram te podsjetiti samo reda radi, da si zboravio (rezervnu klupu-SNSD) staviti na teren. Možda nisi obaviješten, pa evo da i drugi znaju, da je jedna linija naše repke-Teslić ovaj puta odlučila igrati sa rezervom. Ali nikako onom iz našeg tabora nego naravno – po onom receptu – prvo ćemo da izvezemo igrača u inozemstvo (SNSD), a onda ako on zabije kakav gol, jedna od linija će biti odma na prvim vijestima i pohvalit će se naravno, da je to njezinog podmladka igrač-ica.
  Sada kad je već jasno ko kakvu igru igra, mislim da bi praćenje ovakve tekme bilo jako uzbudljivo jer je rezultat zaista neizvjestan. Navijači imaju bar tribine i te su sigurno njihove. Sa njih se može vikati, psovati, pišati a naravno i navijati.
  Naravno da rezultat nemože nitko unaprijed prognozirati, ali bar ti znaš kako to izgleda na kladionicama, kad si najviše siguran u svog favoriziranog “konju” dođe nekakav “Šeik” i razjebe sve rezultate.

  Mislim da je naše zajedničko igranje već na prošloj tekmi 2008 (nešto oko 300-tinjak) navijača jasno dalo do znanja, da je unatoč zaklinjanju na vjernost i zajedničkoj igri opet na terenu svatko solirao i nadao se da će baš on zabiti gol i pobrati slavu. I to svi do jednog od napadača, veznjaka, obrane pa čak i golmana.
  Mi navijači smo samo navijali i naravno čekali pobjedu, pobjedu jebote nego šta, al šta ćeš kad nas je bilo premalo pa nismo bili glasni.
  Igrali su naši igrači makar i solo al pod jednom taktirkom, i eto na kraju su rekli, da su navijači izdali. Nije bilo podrške sa tribina pa su zato i izgubili. Da je bar netko od njih i iz ofsajda postigo pogodak mi navijači bi im pljeskali i slavili kao pobjednike – ovako jebote stvarno nas je malo bilo na tribinama, mora se priznat nema šta.
  Čulo se kasnije i to da su naši navijači bojkotirali tekmu namijerno, navodno zbog toga što neki igrači nikako da shvate da im više nije mjesto u reprezentaciji, no oni moraju biti tu, kao da su kompas izgubili kao i onaj bugarski premier Borisov (52 god. igra povremeno za trećeligaša) koji u nominaciji za igrača 2011 umalo pobijedi ili čak i pobijedi Berbatova. I njega su navijači siti jer nezna se jeli igrač ili premier. Jebala ga nominacija.

  Mi ti ovako evo opet čekajući četiri godine dočekasmo i novo prvenstvo i novu priliku.
  Imamo ti mi ipak svoje i Borisove, i Berbatove a bogami i Stojčkove.
  Meni je ovo odlično, jer ovog puta su bar svi otpočetka počeli solo igru pa zato mi navijači nebi trebali bit opterećeni i razočarani. Vidio si Talijane, navijači jebu sve po redu ali ipak dođu na tekmu da bar svog favorita (iako solera) pogledaju i ponadaju se da će im na kladionici bar on donijeti dobit. Tako ću i ja, jer moje mjesto na tribini nije njihovo, ja ga rezerviro ja ga i iskoristio.
  Navijaću za koga hoću pa nek se između se za muda izgrizu svi članovi ove naše reprezentacije. Kad me vide na tribini svima ću pomahat, pa nek svaki misli da baš za njega navijam.
  Eto to ti je onaj užitak VATRENOG navijača – kad igrači mogu igrat solo mogu i navijači navijat solo.
  Ako se odlučiš ići na tekmu javi, imam rezervirano još jedno mjesto i to na počasnoj tribini sa obezbjeđenjem, nemože nam niko ništa pa čak ni rezervisti Što god vikali, grdili ili psovali mi smo ti tamo ipak samo navijači.
  Ajd Bok.

 5. Lijepo vas pozdravljam i drago mi je da se komentariše na svoj način,jer demokracija je.Što se tiče novaca u politiki ima ih i znamo na koji način tako da netrebamo puno o tome raspravljat.Kaže jedan gospodin u raspravi “dojdite živjet u Komušini”.Jako zanimljivo kad sam 1985 odlazio niko se nije javijo da kaže nemoj ići naće se neki poso i za tebe ovdje u rodnom kraju.Međutim nije to toliko ni bitno,bitno je da se pokrene jedan zdrav i konstruktivan dijalog da se nešto napravi a ne samo da se prepucavamo i očitavamo jedni drugima greške.Teško je raditi svaki poso a pogotovo raditi sa ljudima,jer svi mi imamo svoja mišljenja i ideje.Zato oni koji se odluče na taj korak nesmiju biti razočarani u ljude.Vatreni most je to lijepo napiso i vidim da je malo razočaran u sve što se događa.Činjenica je da se nemožemo složiti oko neki stvari i o tome treba raspravljati na svim forumima i rješenje će se naći.Neka izađu na glasanje svi koji imaju pravo na to neka glasaju za svog kandidata možda nam se dogodi da većena imamo istog favorita.Boog i svako dobro vam želim

 6. j.te nesmijemo više ni komentare ostavljat jer se neki ljute evo malo humora .Pita žena Ilića posle izbora mužu koliko si dobio glasova kaže on 2 glasa,žena će znala sam da imaš ljubavnicu..

 7. Poštovani uredniče,
  nakon dužeg vremena, ma da i danas ne rado, odlučih se dati svoj komentar na Vaš igrokaz predstavljen na nogometnom travnjaku na kojem su spremni sučeliti svoje nogometno (političko) umijeće predstavljene momčadi (partije) zabrinute za svoj napaćeni hrvatski narod boreći se do posljednje kapi znoja kako bi se popeli na nogometni (politički) tron. Cijenjeni uredniče, veoma smjelo, ali ne sasvim dorečeno. Cijenići slobodu izričaja svakoga od nas pa i demokraciju koja nažalost dođe prerano u naše krajeve, a koja za mene znači pravo i odgovornost podjednako, a ne samo pravo bez odgovornosti, usuditi ću se komentirati viđeni sarkazam.
  1. – Ne znam, poštovani uredniče, zašto dodijeliste Udruzi mjesto na aut-liniji, ni sim ni tam, iako ste znali da je UHT (Udruga Hrvata općine Teslić) jedina od svih predtsavljenih aktera na vašem travnjaku LEGALNA i LEGITIMNA. Jedino UHT ima svoju organizacijsku infrastrukturu – tijela Udruge – i sva pravna akta za registraciju u sudu u Doboju. I Vi, kao i ja znate da svi ostali predstavljeni akteri nemaju ni članstva, ni ogranaka, ni općinskih odbora, osim samozvanih i samopostavljenih povjerenika svojih partija – naravno doživotno.
  2. – Mogli ste, gospodine uredniče, pored imena ekipa na terenu upisati imena bar njihovih gore pomenutih kapetana, a popis ekipa dopuniti u prvoj polovini kolovoza kada ćemo procijeniti koja će to momčad imati potencijal i kapacitet da nas uvede u Premijer ligu (općinsko vijeće) ili će nas gurnuti u najniži rang takmičenja bez prava na slijedeće kvalifikacije (politička margina). Tako će, nadam se cijela momčad shvatiti kako su poslužili samo kao ljestve za uspon svoga lidera na tron koji će tada iste gurnuti da se ne bi slučajno netko počeo penjati do njegovog trona. Pa nije ovo prvi put, samo su drugi akteri u ekipi. Popisom imena samozvanih lidera mogli smo bolje pratiti njihovo napredovanje (transfere) na pr. iz HDZBiH-e u HDZ 1990, a danas u HSP, sutra eventualno u SRS dr. V. Šešelj, itd. Bravo, ide to vama dobro!!!
  Uskoro ćemo vidjeti najnoviji transfer, najvjerovatnije i najskuplji, dosadašnja nada HDZBiH odlazi u bratski SNSD dragom Miloradu Dodiku. Toliko neviđene brige za svoj hrvatski narod pa eto odlučiše da ga uz pomoć N. Dodika dokusure na svom rodnom ognjištu. Nema šta, hrabar čin dostojan povijesti pa ovome nema što zamjeriti ni Franjo Komarica koji od istog gospodina prima orden u povodu dvadeset-te obljetnice njihove države RS. Bravo oboma, šteta što vas nema više!!!
  Ako ikada onda je danas aktualno ona Andrićeva: “I dođe vakat da pametni zašute budale progovore, a fukare se obogate.” Aferim Ivo!
  3. – Nije mi jasno, poštovani uredniče, vaša sugestija da publika ostane kod kuće (ne izađe na izbore).
  Zar nije demokratski da biramo ono što želimo?
  Zar ne zaslužuje narod onakvu vlast kakak je on sam?
  Nikada do danas nije narodu ponuđena alternativa mada ste je vi smestili van travnjaka, na aut-liniju. Poruka, bravo momci uz aut-liniju ostanite dosljedni i vjerni svojoj publici doći će i ona k vama, makar vas smještali i u svlačionicu. Oprostite, uredniče!

  Kratak osvrt na komentar župnika Ćosića i godpodina Ive mršiće
  1. – Gospodine župniče, niti bih što dodao niti bih što oduzeo od onog što ste kazali. Hvala Vam na tituli HEROJA našim povratnicima. Vas bih župniče zamolio da se više i hrabrije uhvatite u borbu za položaj svog napaćenog i biološki odumirućeg naroda jer vi ste naše gore list. Vama je Netko dao više, od vas će više i tražiti. Imate čestitih sinova hrvatskog naroda koji su dokazali svojim životima, ne klečeći ni pred kim osim pred Bogom. Čuvajte se poltrona, snobova i ulizica izdat će vas kad-tad, kao i svoj narod.
  2. – Gospodine Mršiću, dugo se poznajemo da bi me iznenadio. Naime, lijepo od tebe, lijepo pišeš, dobro dišeš i ugodno mirišeš, ali ovdje u Zagrebu. Kao i ranije puno ispričano, malo kazano. Prijatelju:
  -Žašto se plašiš konkretizirati stvari i pojave?
  -Žašto ne nazoveš stvari svojim imenom, to ti dobro znaš?
  -Žašto okolišaš kao mačak oko vruće kaše iako znaš kakva je i tko ju je pripremio?
  -Nije valjda da plašiš još uvijek što će drugi reći ako kažeš ono što misliš ili što bi trebao reći?
  Budi hrabar, drži do sebe i ne uživaj u lažnoj sreći.

  P.s. U UHT je naša budućnost, postanimo svi članovi naše nam drage zajedničke obitelji.
  Pozdrav svima, MIško

  • Dok je Komarica radio “po Duhu ” i bio svjetlo i nada našem napaćenom narodu ti si svoju stražnjicu dobro ugnijezdio negdje na zapadu i bolje ti je da šutiš,jer ti si izdajica koji se sad javlja jer zapad tone pa bi malo da te vidi.E nećeš poništiti djela ničija pa ni jednog tako plemenitog i velikog čovjeka kao što je on.Djela djela a ne riječi!!!!

  • Kopiram svoju reakciju koju sam objavio već na facebook-u.

   “Nema uvrede! Drago mi je da ste reagirali na satiričan prilog, iako ste ga shavitli kao napad na Vas, što nije istina. Kritički sam se osvrnuo na razbijenost hrvatskih stranaka i potencialnih predstavnika.

   Još jedanput želim napomenuti, da nogometna formacija – raspored stranaka na terenu i karakteristike opisane u tekstu nisu pucale direktno, nego je to samo slikovit prikaz koji nema veze dal je Radom za boljitak u golu ili Naša ognjišta u aut-liniji, stvarno je to bio samo dio umjetničkog izražaja.
   Želio bih se osvrnuti i na, u komentaru spomenutu, demokraciju. Naravno da je demokratski birati ono što želimo, ali je demokratski i pred izbore poslušati volju većine naroda koja je bila – KOALICIJA. Također je demokratski potez bojkot. Bojkot je opća i dosta raširena pojava u svim segmentima društva, biznisa, trgovanja pa i politike, i obično ga prizivaju obespravljeni, nezaštićeni, neuvaženi. Na zajedništvo su pozivali i Don Anto Ćosić i ostale uvažene ljude sa kojima sam bio u kontaktu.
   Mi Hrvati općine Teslić moramo shvatiti da nemamo pravo na luksuz koji se zove – stranački pluralizam na samim izborima. Pluralizam iliti višestranačje, bitka svih potencialnih hrvatski predstavnika se može voditi i unutar jedne KOALICIJE koja može biti i koalicija samo na papiru, ne mora se nitko grliti i voljeti…”

   – Uz to dodajem i to da se slažem sa komentatorom iznad. Komarica je bio i ostao moralna vertikala, a to što je primio orden RS-a ne čini ga izdajnikom Hrvata, jer za razliku od nekih fratara u narodu zvanih daidže (Markešić, Jeleč, Bojić) ne radi ništa operativno za urušavanje hrvatskog jedinstva i općeg hrvatstva na području BiH kao navedeni daidže, koji nas svakodnevno preko velikobošnjačkih medija bombardiraju sa svojim naručenim tekstovima i “mišljenjima” kako bi očuvali svoje skute u, danas etnički najčišćoj europskoj metropoli – Sarajevu.
   – ako ta RS toliko smeta, zašto se onda bore naši predstavnici u lokalnim vlastima tog entiteta? Zašto na izbore? RS je legitimna adiminstrativna jedinica unutar BiH i njeno negiranje do sada nije pripomoglo ničemu, osim slaboj klimi među izbjeglim Hrvatima. Činjenica je, da je iz općina koje su danas u sustavu FBiH (Vareš, Kakanj, Zenica, Travnik, Bugojno, Maglaj…) protjeran isti broj Hrvata kao i iz RS, prema tome kako RS tako i FBiH su ekvivalent što se tiče ratnog stradanja Hrvata. Što više, u posljednjih nekoliko godina 500% više napada na Hrvate i njihovu imovinu bilježimo u FBiH.

   • Poštovanje g. Miško,
    Spočitavate meni da kolišam kao mačak oko kaše, a ne predstavljate se punim imenoim i prezimenom. Ja osobno ne poznajem nikakvog Miška koji mene tako dobro poznaje.
    Mogu samo nagađati pa bi u kontekstu svega što ste komentirali za mene istakao slijedeće.
    1.Moj članak kojeg je objavio uvaženi urednik, datira dok još nije bila registrirana Udruga. Želio sam pozvati na jedinstvo hrvata, kad već tako mora biti, i ukazati da se susdržimo od uvredljivih komentara po objavljenoj Anketi, na kojoj ste vjerujem i Vi, ali ne pod imenom Miško. U svom članku pohvalio sam urednika i iza toga stojim i danas dan. Neznam šta sam trebao još napisati pa da zadovoljim vas osobno. Izbori pokazuju sve što je dobro i loše kod kandidata. Nisam se upuštao napadati kandidate iz Ankete, jer smatram da narod koji tamo živi ima prava više od mene. Sebi biraju predstavnika. Ja sam samo želio pomoći u broju glasova, pozivajući sugrađane da se odazovu izborima , a time i vama g. Miško iz Udruge.. Za koga će tko glasati to je demokratsko pravo svakog glasača.
    2.Slažem se da je bilo krajnje vrijeme osnovati legitimnu instituciju koja bi djelovala .
    i osobno podržavam taj čin.Želio bih da se iz te Udruge i izabere osoba, ali tako isto imaju pravo i druge strane ako su legitimne i imaju svoje birače.Osobno želim, ako mislite da mogu i pomoći što se od mene bude tražilo. Neznam, dali ćete se samnom složiti sa konstatacijom u dijelu kada govorite da je Udruga naša budućnost. Naša budućnost, barem po pričama, bio je i HDZ na prvim višestranačkim izborima. Obečavali nam budućnost života kao u Švicarskoj. Vjerujem da ste i VI bili dio tog korpusa. Svjedoci smo svega šta je zadesilo naš narod. a i ostala dva naroda. Daste ostvarili ono što ste obećavali narodu,odnosno da je to netko od moćnika želio, danas bi ja pisao i disao u svoj Bosni, mirisao po njenim ljepotama.
    3.Ne uživam u lažnoj sreći, kako Vi rekoste, niti sam očekivao sreću koju ste propagirali 1990-1991.godine za svoj narod. Danas, naši sugrađani diljem svijeta žive svoj život. Mnogi se još sječaju obećanja raznih lidera ,data 199o-1991 godine, pa se zato i pasivno odnose prema zbivanjima u rodnom kraju. Nažalost, ne vjeruju nikome. Teško će biti povratiti povjerenje naroda.
    I ovom prigodom, želim izraziti zahvalnost našim sugrađanima koji su se tamo vratili.
    koji čuvaju naše običaje, svetinje , s nadom da sam sledeći, ako boga da, ponovno stanovnik njihove zajednice.
    Zahvaljujem se i Vama g. Miško, jer vjerujem da mnogo toga možete učiniti nakon osnovane Udruge, čiji ste vjerujem član. Imate moju podršku, ako vam nešto znači.
    Želim da ustrajete i svojom aktivnošću , koja je jedina ispravna, pomognete u svim segmentima života pučanstvu našeg kraja.
    4. Ne napadajte urednika stranice. Da nije njega nebi se ni čulo za naš kraj. Mislim da sam u prvom dijelu svoga članka kojeg sam posvetio njemu, rekao sve, a i sada kada ga napadaju poručujem da raširi kišobran, neka se svi napadi i kritike slivaju niz kišobran, a ne na šiju.
    5. Za dr. Komaricu – uvaženog biskupa samo riječi hvale. Nadam se da i naš Miško isto misli, daje poučio sve što nije dobro bilo u ovih 20 godina, i da će nastaviti djelovati u interesu svog naroda i svih građana koji žive u našem kraju. Želio bih da i meni ukaže konkretno šta sam trebao učiniti po pitanjima na koje je dao svoj komentar.Kamo sreće da je više biskupa Komarica. koji pozivaju na suživot bez mržnje, što i jest zadatak crkve.

    S poštovanjem
    Ivo Mršić

 8. Svaka čast g. Ivo, bio si i ostao gospodin, kamo sreće da je više ljudi poput tebe! Darko samo naprijed, nastavi tako, malo je dečki poput tebe koji toliko vole svoj rodni kraj ali uz to i čine toliko za svoju rodnu grudu. Ti povezuješ nas sa mjestom gdje su nam korijeni, što ne smijemo nikada zaboraviti, približavaš nas njemu iako smo miljama daleko.

  Veliki pozdrav,
  M

 9. Hrvati su još uvijek guske u magli,ne isteži vrat da ti glava ne bi bila iznad većine a tada se ostaje bez nje!Upravo to dogodit će se i MIŠKU jer kako vidim čovjek jedini ima petlju da prikaže stvari onakve kakve jesu,ne libi se komentirati niti one nedodirljive i gle čuda svi ustadoše na jadnog čovjeka.Što vam to treba gospodine Miško?Čitajući ovo vaše prepucavanje,tko je pametniji,tko će se slikovitije izrazit…a sve to iz udobnih stolica u Zg.savjetovao bih poštovanom Mišku da se povuče jer ovi ljudi,sudeći po njihovim komentarima,nisu razumjeli o čemu ti pričaš niti uviđaju da jedini ti nudiš poz.soluciju.Prikloni se većini imat ćeš svoj mir a niti jedan prorok u svom selu nije dobrodošao ma koliko dobar bio!
  pozdrav od Tomića iz Slovenije

  • A da nam se gospodin Miško predstavi imenom i prezimenom? Jel to petlja što piše pod nadimkom, a urednik piše imenom i prezimenom, također župnik Don Anto Ćosić, pa Ivo Mršić… Svi su imali petlje i potpisali svoje mišljenje osim g. Miška. Tko je prvi na koga ustao? Miško u svom tekstu optužuje mnoge, reakcije je trebalo očekivat.

   Pozdravljam vas gospodine Tomić i predlažem da još jednom pročitate tekst g. Miška,
   urednik Darko Mršić

 10. Poštovani moji sumještani!

  Nisam se da sada uključivao u rasprave na ponuđene teme, međutim sad ponukan nekim tekstovima odlučih se uključiti u raspravu. Ima dosta toga što bi želio komentirati, međutim probat ću ostati na par bitnijih stvari. Konkretno pratim raspravu na ovaj urednikov kako on kaže satiričan osvrt na politička pozicioniranja nogometnog terena općine Teslić.
  Vidim da razapinjete izvjesnog gospodina Miška pa bi se i ja uključio u zakivanje čavala.

  Slučajno poznajem gospodina Ivu Mršića, mislim da poznam i izvjesnog gospodina Miška. S obzirom da ću se dotaknuti i vas uredniče unaprijed se ispričavam jer vas osobno ne poznajem i iskreno nemam ništa protiv vas i vašeg rada. Dapače svaka pohvala za vaš trud. Isto tako se ispričavam i drugima koje spomenem neke poznajem a neke ne.

  Ako sam dobro obavješten za vas gospodine uredniče da ste obrazovani novinar ili ćete postati. Uzet ću si za pravo da ocijenim vaš novinarski rad ( nismo daleko što se tiče struke).

  Iz zalaganja imate čistu peticu, a iz novinarstva sigurno ne zaslužujete tako visoku ocjenu iz niza razloga:
  1. neobjektivni
  2. namećete svoje zaključke
  3. vi niste pisac pa da satirično objavljujete tekstove nego ste novinar i držite se vijesti.

  Međutim, da nebi vašeg satiričnog teksta vjerojatno nebi bilo ni ove rasprave. Šta je tu dobro? Dobro je to što se konačno počelo i kod nas razmišljati u jednoj višoj dimenziji od Krčevina cup-a i što su se u raspravu počeli uključivati i inteligenti našeg područja. Tu prvenstveno mislim na pomenuta dva gospodina koji htjeli to neki prihvatiti ili ne imaju izgrađeni status na području cijele naše općine i kod druga dva naroda.

  Gospodin Ivo Mršić – gajevkin je oduvijek priznata osoba u našoj općini i osobno bi volio vidjeti njega da živi dole i da se uključi u rad za boljitak i budućnost naših krajeva.
  Njemu u njegovim tekstovima zamjeram neke stvari koje mu je napomenuo i gospodin Miško. On umjesto da prihvati ono što su činjenice on se u svom odgovoru ljuti i počinje prozivati sve koji su dirnuli u njegovo veličanstvo.

  Gospodine Ivo, prozivate izvijesnog Miška za 1991 god. šta je radio i govorio. Mislim da bi trebali prvo vidjeti šta ste vi radili i gdje ste bili i na kojim političkim pozicijama. Vi ste bili uvjereni u vašu pravednu Jugoslaviju. Nema veze, to su bila vaša politička uvjerenja koja je osudila i Vijeće Europe i nazvala to pravim imenom kao totalitaristički režim.

  Prozivate gospodina Miška za njegove kritike upućene kardinalu Komarici. Od kada vi koji ste po uvjerenju zastupali tezu VJERE KAO OPIJUMA ZA NAROD sada gorljivi zastupnik crkvenih dostojanstvenika.

  Zašto ovo pišem? Znam provjereno da jedina osoba s našeg područja koja je učestvovala u Hrvatskom proljeću ( suđen u Mostaru) je dotični gospodin Miško ( ako mislim na pravu osobu).

  Vidi paradoksa, Ivo brani danas Komaricu ( i ne može mu se ništa dogoditi osim koristi) a Miško branio 1972 god. Stepinca ( i moglo mu se dogoditi svašta, Ivo najbolje zna šta).

  Međutim, i najveći Hrvat od Hrvata pokojni predsjednik dr. F. Tuđman je pozivao na pomirenje upravo ovakvih osoba sa različitih političkih uvjerenja i prošlosti sve za boljitak Hrvatskog naroda.

  Vratiti ću se još na pomenute crkvene veličine. Slušao sam pomenutog Komaricu u Derventi za blagdan sv. Roka i osvrnuti ću se na njegovu propovijed gdje kaže otprilike: “ne treba verificirati zločin i ono što je iz zločina nastalo”.
  A on isti 10. sječnja ove godine na dan državnosti RS ( mislim da je i Miško mislio na to) prima ordenje od Dodiga. No comment

  Želio bi još komentirati zločin koji je napravljen na Kondžilu.

  Napominjem da sam i sam praktični vjernik.

  Don Ante, želio bi vam poručiti da se zemlja ipak kreće. Morate, shvatiti da ipak imate vjernike iz jednog drugog vremena nego kada je izrečena ova predhodna rečenica.

  Na Kondžilu ste napravili Ekocid, Kulturocid a u jednu ruku i genocid.
  Napominjem da se gore ne održava Splitski festival zabavne glazbe nego hodočašće Gospi Kondžilskoj.
  Sva sreća da vas ne pošalju u Lourdes nedaj Bog srušili bi pećinu.

  Za sada toliko, do slijedeći put.

  Pozdrav svima ma gdje god bili.

  • 1. Čime sam ja to razapinjao g. Miška?
   2. Imam pravo na svoje zaključke, koje, što se ovog teksta tiče, mogu potkrijepiti, a potkrijepit će ih i porazni rezultati izbora, zahvaljujući razjedinjenosti.
   3. Vjerujem da imam pravo osim vijesti pisati i drugačije priloge, a ljudi su svoju ocjenu ovome tekstu dali. Osobno. Licem u lice. Mnogi su mi čestitali da sam progovorio o farsi zvanoj “biranje hrvatskih predstavnika u OV Teslić”.
   4. S obzirom da se osvrćete na tekstove g. Ive Mršića i Don Ante Ćosića, red bi bio da prokomentirate i tekst Miška. I red bi bio da se u buduće potpište ako se osobno osvrćete osobama. Ja se od nikoga ne krijem, zato sam spreman i na kritike i na pohvale u svakom trenutku pa i osobno. Čak sam spreman i na napade…
   5. Još bi prokomentirao karakteriziranje projekta na Kondžilu “genocidom”? Ova riječ se na našim prostorima sve češće upotrebljava i sve više gubi smisao. S njom je na noge dignut srpski narod, a danas ga društveno-političko Sarajevo također koristi u svakodnevnici, što iz dana u dan sve više zaoštrava situaciju u BiH. Genocid je riječ sa kojom nije zdravo tek tako mlatiti…

   • dragi moj prijatelju Darko,
    istina da se ne poznajemo a nazivam te prijateljem.Zašto? Zato što nam je obojici očito stalo do istog. Do naše djedovine.
    Svoj odgovor sam započeo na ovaj način jer sam svatio po tvom komentaru da ja imam nešto protiv tvog rada. Prijatelju, upravo suprotno.
    Iz tvog rada se vidi da si vrlo inteligentna osoba ali pri tom reagiraš vrlo emotivno i svaku sugestiju svaćaš kao napad na svoj rad i onda bezrazložno i isto tako sa puno emocija ideš objašnjavati šta si želio postići.
    Slažem se, odakle nama pravo da komentiramo tvoj rad. Morat ćeš prihvatiti činjenicu da to ide uz ovo što radiš.
    Mislim da sam ti odgovorio na prvo tvoje pitanje koje si mi postavio.
    Što se tiče tvoje opaske pod rednim brojem 2. o razjedinjenosti, želio bi reći slijedeće:
    Na onom tvom prikazu nogometnog terena su nabrojene nekakve političke stranke ili partije koje već godinama jašu ovaj narod po onoj narodnoj ” Sjaši Murta da uzjaši Kurta.” Dokle, dok narod ne kaže dosta je. Znaš kada će narod reći dosta je. Kada dodirne dno. Mislim da na ovim izborima ćemo konačno dodirniti to dno.
    Sada dolazim na onu tvoju opasku pod rednim br.3. Mislim da sam i ja tvoj satirični prilog pohvalio i komentirao da si sa tim prilogom konačno otvorio raspravu o bitnom i RAZODJENUO CARA.
    Ovdje bi prešao na opasku pod br. 4.
    Ti si cara razodjenuo a izvjesni Miško povikao “CAR JE GOL”. Po meni ste obadva napravili odličnu stvar i umjesto da golog cara pokažete narodu vi ste se obadva počeli povlačiti.
    Ovdje si me prozvao da se nisam prestavio. Morat ću te razočarati jer nemam namjeru ni sada to učiniti. Moje demokratsko pravo je da mogu svaku javnu osobu ili onu koja pretendira da to postane komentirati ( jasno nedaje mi niko za pravo da nekoga vrijeđam, mislim da to nisam ni činio) imam pravo isto tako da tajno glasujem za koga želim.
    Ovdje jedin izvjesni gos. Ivo možda se može ljutiti na mene ali ponavljam svoj stav o njemu. Mislim da je to jedna visoko moralna osoba i ponavljam volio bi ga što prije vidjeti dole da se zajedno sa Miškom uhvati posla.
    Još bi se osvrnuo na opasku koju si mi uputio pod br.5
    Riječ genocid se sastavljena od Grčke riječi genos – što bi u slobodnom prevodu značilo PLEME i rječi latinskog porijekla cid što bi trebalo značiti UNIŠTITI.
    Sada kada ti imaš pravo koristiti satirične tekstove zašto ja nebi mogao metaforično štovatelje Gospe Kodžilske nazvati PLEMENOM kojem je UNIŠTENO njihovo obitovalište. Sada vidiš da niko ne “mlati” kako ti kažeš.
    Toliko o nama dvojici, sada bi se još malo osvrnio na tekstove koji su objavljeni poslije naše debate.

    Svi pričaju o razjedinjenosti i velikoumno pozivaju na jedinstvo. Ako se pažljivo pročitaju svi tekstovi koji su objavljeni u ova dva dana jasno se uočava jedno.
    Nije istina da smo razjedinjeni. Svi imamo jasno iskazan stav. Svima nama je stalo samo do jednog a to je naša djedovina. Znači nismo razjedinjeni u onom što je bitno. Ko je od nas žuti, zeleni, crveni ili crni i ko će kako glasovati u ovom momentu nije toliko ni bitno. Bitno je da pokažemo ovima sa terena da imamo sveti cilj. Sačuvati taj naš komad zemlje ispod sunca.

    Ovdje bi se sada osvrnuo na rad novoosnovane udruge UHT Naša ognjišta. Darko je kako sam kaže slučajno stavio UHTNO ( Udruga Hrvata Teslić Naša Ognjišta) pored aut linije. Moram priznati da mi je se to u prvi mah i svidilo. Svatio sam to kao ulazak igrača sa klupe.
    Koliko imam informacija da UHTNO ( igrač sa klupe) već ima rezultate svoga rada ( napominjem da su osnovani ove godine). Članstvo im raste iz dana u dan.
    Ovdje imamo priliku da pokažemo ovima sa terena da imamo rezervnog igrača. Ovdje nije bitno ko je crveni, crni, zeleni ili žuti ili ko je za koga glasao. Slažem se da niko od naših vjerovatno neće proći, međutim, ovdje se okuplja politička snaga koju se neće moći ignorirati i koja će se morati uvažavati kada se raspravlja o bilo čemu što se tiče Hrvata općine Teslić.
    Bilo je jako lijepo vidjeti transparent za Gospu koji nas je dočekao iznad ceste. Na kojem je stajalo DOBRO DOŠLI NA SVOJA OGNJIŠTA. I sam kardinal Puljić se osvrnuo na njega.

    Možda će me neko optužiti da reklamiram UHTNO, neka ima pravo, isto kako sam kritizirao ono što mislim da nije dobro tako si uzimam za pravo da pohvalim ono što mislim da je dobro.

    Nije bitno odakle vjetar puše, brod plovi u željenom smijeru samo ako znamo postaviti jedra u pravi položaj. Najteže je jedriti ako vjetra nema. Mislim da ga sada već lagano ima dajmo ga iskoristimo i zaplovimo pravim smjerom.

    Pozdrav svima ma gdje bili.

 11. Ljudi pa što je vama, čemu ovakvi komentari pa zar neste svjesni da se vas nadaleko i naširoko čita i ismijava sve po redu. Šaka jada i bijede koja se dočepala tastature i tehnologije interneta. A u glavama što to nosite u glavama. Da li iko od vas ima jaja (muda) i stati jedan pred drugoga UŽIVO i sve ovo reći u lice čovjeku pa bilo o kome se to radilo. Ja mislim da nijedan. Spustite se malo na zemlju. IZBORA je bilo i bit će, mi od toga jako malo možemo dobitt samo da još više ne izgubimo. POLITIČARA lijevih,desnih ili srednjih nikad dosta. Crkvenih dostojanstvenika koji u novije vrijeme idu putem kapitalizma i zarade je bilo i prije samo što nije bio kapitalizam nego socijalizam, al se im i tada očitavalo kako gule narod (što nije daleko od istine) pogledajte im samo automobile. Ovdje naravno ne mislim na sve. Mislim da FRANJEVCI ne spadaju u one kojima je stalo do novca. Uredniče i tebi bi se mogle naći neke primjedbe kao na primjer da si se previše uključio u politiku s jedne strane a u crkvu s druge strane. Ti bi bar trebo biti neutralan i spuštati loptu na zemlju a ne da se pravdaš ili opravdavaš nečije izjave, pisanja ili djela. Ljudi božiji ma uhvatite se svako svog posla, malo više međusobnog uvažavanja, malo češće obilazite svoja ognjišta i čistite njive, šume, potoke i rijeke. Uzmite si vremena za svoju obitelj, rodbinu, prijatelje i malo više komunicirajte al istinski u nekom smirenom tonu. Vjerujte da kad bi se naši pradjedovi, koji nisu bili školovani al su defenitivno bili mudriji i kulturniji nego mi danas, bolje snašli u ovim kriznim godinama od nas. Nadam se da ovdje neću više čitati prepirajuće se komentare. Svima lijep pozdrav od vašeg KOMUŠANCA.

 12. Ma dajte molim vas, svi vi nesto tu pričate, a nitko ništa ne radi (osim ne znam kako je dosao do stranice, ali urednik se trudi i vodi ovu stranicu kako-tako). Po meni previše je sarkastičan, ali tako se najbolje to prenosi našem narodu koji ozbiljne tekstove i prava, teoretski postavljena pitanja ne može shvatiti. Nije više bitno ni tko je pod pseudonimom jer je to ovdje samo izgovor da se skrene s prave teme te se koristi ona “napad je najjača obrana”. Dajte se prestanite vrijeđat i prepucavat pa zajedničkim snagama i međusobnim nalaženjem neke zajedničke sredine napravite neke korake u svladavanju ove previše narasle bahatosti vodećih ljudi, ne samo u BiH nego i u ostalim državama, te svođenje “običnog” ljudskog života na robovski način života. Sada svi gledaju “Sulejmana Veličanstvenog”, i poneki komeniraju kako Sulejman živi u dvoru bogato i raskošno, a ljudi izvan njega siromašni i pate, a nitko ne shvaća da se to događa i svima nama. Dopuštamo određenim ljudima da nam kroje sudbine koje nitko od nas ne želi i to jos na način da ih sami izabiremo. Dragi moji mještani i prijatelji, na izbore svakako trebamo izaći u što većem broju jer ako ne izađemo to ništa ne mjenja. Opet oni s većinskim brojem glasova dolaze na vlast, pa ajmo onda barem dati svoje glasove za nekoga koga znamo i za koga vjerujemo da barem neće učiniti nista lose po nas. Ne dopustimo da ono za što su se borili naši preci (za slobodu i za vlastitu državu, za pravo demokratskih izbora), oni su ginuli za to, a mi danas pozivamo ljude da ne glasuju.
  Uredniče, lijepo od vas što vi radite na ovoj stranici i sto time prezentirate nas kraj. Ideja vam je uspjela pa neću komentirati vas način vođenja stranice, jer ipak nitko drugi nije napravio drugu stranicu na kojoj će kao “pravilno” objavljivati vijesti. Istina, neke stvari mi se ne sviđaju kod vas, ustvari mnogo toga. Naravno kao što je rekao pranjicba mogli bi ste biti malo objektivniji. Dopustate da se razni vrijeđajući komentari pišu na ovoj stranici i dopuštate da se ljudi zapravo prepucavaju preko ove stranicu, a ako već želite biti bliže samom čovjeku i izreći svoje zakljucke povedite njihov razgovor u pravom smjeru, a ne upustati se s njima u razgovore koji ne priliče našim ljudima. Inače stvarno nitko drugi ranije nije se sjetio napraviti stranicu, a vi jeste i trošite svoje vrijeme na to pa vam ipak moram dati pohvalu, ako vam to sto znaci. Pohvala nije za vođenje stranice, već za sam pothvat za osnivanje ove stranice .
  Sviđa mi se sto je rekao g. Drago, svi smo razjedinjeni, na popisu ima nekih ljudi koji su se stvarno “dokazali” i trebalo bi ih skinuti ali ne moze se jer su pod zastitom RS-a.
  Samo na kraju zelim nesto istaknuti sto me malo muci. Gospodin Miško kojeg za sad nitko sigurno ne poznaje, a iz udruge je, već počinje s tom udrugom nesto pokusavat i trudi se. Samo naprijed. A doticni Ivo Mrsic samo lijepo sjedi ispred kompjutera i prati sto s edogađa na internetu. Na svakom postu je njegov komentar te u istom trenutku pazi da svoju reputaciju odrzava preko interneta i pametujuci i pricajuci sto bi trebalo. Dragi ivo, pa zatso se ne vratite u taj nas kraj dole i ne napravite nesto za taj. Zastoo vi niste osnovali neku organizaciju za pomoc nasem kraju ili neku stranku pa napravite nesto. A lijepo spocitavate da su naki stavili guzicu na zapadu i nista ne rade. GDJE STE VI? G. Miško niste ni vi bas u svemu u pravu. I vi malo previse perete po svima. Smirite se, opustite i radite ono sto ste naumili (ako ste nesto naumili). Obojici puno srece i pozdrava.
  Svima lijep pozdrav!!! Pozdrav od Tomislava iz Zagreba. :))

  • Naravno da mi znači i kritika i pohvala, znači mi da se narod probudio i da ima gdje iznjeti svoje mišljenje. Drago mi je da su se zaredali glasovi razuma, prvenstveno zadnja dva, Vas i uvaženog komentatora komušanca.
   Što se uvrijedljivih komentara tiče, zbog tehničkog nedostatka nisam imao mogućnost uključiti opciju “provjere” i “potvrde” komentara prije objave, a u dobroj vjeri mislio sam da neće dolaziti do tako grubih riječi i blaćenja, prozivanja i vrijeđanja. Tek sam danas sa unešenim dodatkom u software uspio uključiti opciju sa kojom se svaki komentar mora potvrditi sa moje strane.
   Pustio sam komentar gdje jedan od komentatora najavljuje fizički obračun, a njemu sam već nekoliko puta brisao komentare (vidim po I.P. adresi) jer su bili više komentari koje bi trebao u nekom dopisu/prijavi poslati na MUP s obzirom da su bili puni optužbi za kriminal pojedinih kandidata, pa ako netko zna i ima dokaze neka to iznosi nadležnim institucijama a ne ovdje.

   Replicirao bi g. komušancu što se tiče mog prevelikog mješanja u politiku. G. komušanac, politika se miješa u moju svakodnevnicu, pa zašto se ja to nebih miješao u politiku? Ja svoje čisti, kosim, sređujem i uređujem. Svoju djedovinu, koju rijetko koji mlad čovjek poštuje kao ja. A politika svoje ne sređuje, eto zašto se miješam. Jer džaba meni uredna kuća i dvorište ako za godinu dana neću moć preć preko napola srušenog mosta, preko razrovane ceste itd. Zbog toga se miješam u politiku jer želim da je bolje meni i mom narodu. A svi koji me bolje poznaju, znaju da sam uvijek radio sa iskrenom namjerom. To zna i Goran Ćosić i Juro Pranjić i većina ljudi iz udruge. To znaju i dečki iz HVIDR-e, i župnici, to znaju moji susjedi, prijatelji, od Čančara do Komušine.
   A vaša kritika da sam se previše okrenuo crkvi, to baš i ne razumijem najbolje, pošto se ponekad i sam zapitam i grajam, što pre malo sudjelujem i prakticiram vjeru, što ne pomažem više crkvi kao instituciji, koja je pomogla i odražala na duhovnom životu naš narod više nego itko. Ne razumijem da može biti kritika to što netko vjeruje!?

   I koga ja to opravdavam, g. komušanac?

   Da se vratim vama, USTanisaŠA, ja ću svoje vođenje stranice sam u sebi preispitati, to mi nalaže savjest, ako shvatim da sam negdje pogriješio ja ću se ispričati. Javno. Mene su napali samo sa jedne strane nakon ovog teksta, samo sa jedne strane sam optužen da sam plaćenik, a dečki koji mrava nebi zgazili i koji su stali u moju obranu na facebook stranici udruge nazvani su debelim krmcima koji samo jedu i seru. Naravno, tamo su komentari uredno izbrisani, ne čekajući moju reakciju. Do duše, primio sam i ispriku administratora, tko god da bio.
   Ja svoje ime i prezime nigdje ne skrivam, jer mislim da radim pošteno i korektno, a kao što rekoh, još ću jednom preispitati svoju savjest u vezi vođenja stranice. Ako sam igdje pogriješio, zavrijedit će čitatelji i posjetitelji duboku ispriku.

   Hvala na komentaru i pozdrav

 13. USTAni…saŠa svaka čast na ovom isrpnom i mudrom komentaru. Nisam se mislio ukljucivati u raspravu, ali morao sam pohvaliti vaš pametni sažetak situacije.U svemu se uglavnom slazem s vama. Potrebno nam je manje priče, više rada. Za sada jedini koji pokušava nesto napraviti je gospodin Miško koji ima moju potporu. Iz svega sam skuzio da Miško zivi dole u BiH i bori se s vjetrenjacama. Istina da malo više galami, ali obzirom na sve događaje, ne čudim se. Cak i mali korak za zaboravljene Hrvate u RS-u je dobro došao. Rezultati će se nadam se vidjeti.
  Moram jos napomenuti da se u nekom djelu slazem s pranjicba sto se tice Kondžila. To nije mjesto gdje su dolazile naši preci. Sve je to sad brdo betona, oltar koji ne znam kud gleda, pustopoljina na kojoj bi trebao stajati narod koji je uglavnom zavucen u ono malo ostavljene sume, drvveni zvonik (simbol Kondžila, koji je trebao restaurirati)….Mozda sam malo nostalgičan, ne znam, ali znam da sam nesretan. Ispricavam se ako sam ikoga uvrijedio i lijep pozdrav svima. Tomić.

 14. Poštovani gos. Tomislave,
  Vaš sami said USTAni….saŠA, baca u sijenu sve ono što što ste željeli možda dobronamjerno ukazati. Predpostavljam da ste mlad čovjek i da vam takav način anonimnosti saida nije primjeren. Time samo nanosite štetu vlastitom narodu.
  Od stotine komentara, ja sam samo komentirao do sada četiri. Ito ove godine, a stranica koju uvaženi novinar vodi postoji duže vrijeme. Svakako da redovno otvorim stranicu kako bi vidio šta ima u našem rodnom kraju. I to mi vi zamjerujete. Ne ljutim se na vas zbog izrečenog mišljenja, koliko na naziv anonimnog saida.
  Nadalje neznam gdje vi vidite da ja pametujem, da ometam neku aktivnost ili organizaciju koja se vodi za naš kraj. Svakoj akciji sam se odazvao i novčano pripomogao. Svoju egzistenciju ne mogu naći u Tesliću i zato sam bio primoran potražiti je u drugoj sredini kao i vi. Čim odem u mirovinu, ako bude sreće, prvi se vraćam i bit ću stanovnik svoga kraja.Neznam dali vi mene dobro i poznajete ili nagađate ono što mi spočitavate.
  Ponovno molim da se ne napada urednik stranice. Koliko smo platitli dječku da vodi tu stranicu. Znate li vi da to košta. Imali netko od vas kolji ga napadate da ste mu dali 10 eura.
  Molim sve Mršićane, i Luščićane, da novčano potpomognemo Darka, koji nije ni rođen u našem mjestu, a ispoljava ljubav prema njemu više nego mi koji smo rođeni tamo.Pomozimo čovjeku. Dječko ne radi, nema primanja. Vi koji ga napadate, imate primanja i izmišljate kojekave smicalice, razbuktavate neslogu ionako u razjedinjenom narodu. Vratite se vi mladi, od nas starijih nemate toliko koristi.
  O komentarima Pranjićba i uvaženog mog Tomića i komušanca. nebi se upuštao. To su osobna mišljenja i tu se nema šta promjeniti. Da ja sebe sada opravdavam, znam samo da nikada nisam oštetio niti nanjeo zlo ni gosp. Pranjićba, niti gosp. Tomiću i komušancu, a pogotovo Tomislavu iz ZGREBA Ako jesam ne bježim od odgovornosti. Moj skromni doprinos bio je u onom sistemu onakav i nije se moglo drugačije. Treba imati na umu da su mnogi iz onog sistema već duže vrijeme u vlastima , promjenili dres, a to slučaj kod mene nije. Obzirom da me napadate da sam ranije bio ateista, to neka ostane za mene, pa stoga ne želim se upuštati u komentare sa vama o dr. Komarici, blaženom Stjepincu, don Anti Ćosiću i drugim . Vama to u ovim trenucima i sistemu bolje priliči. Ja sam o tome dao svoje mišljenje i stojim iza tog mišljenja i danas, i od toga nemam nikakve koristi kako mi neki spočitavaju, jer to su za mene ljudi koji imaju svoje vrline i mane. Vi možete napadati sve , samo znajte da nitko nije savršen.
  Jedino se slažem u tome da svi zajednički pomognemo našem narodu dole koji žive.Dali sam ja nekome tamo pomogao, ne želim da se hvalim, bitno je da znaju oni koji su to osjetili.
  Moj jedini cilj bio je animirati naše ljude da izađu na izbore, da pomognemo našem narodu, da imaju svoga predstavnika u općini, obilježimo 20.godišnjicu izgnanstva. To su moji komentari. Ni iz jednog komentara ne može se zaključiti da je zlonamjeran, da je pametovanje i podvođenje nekome zbog koristi. Nažalost, kako vidim neki su to zaključili, ali im ja ne zamjeram, niti se ljutim, niti ih kritikujem.

  S poštovanjem
  Ivo ( peti komentar)

 15. Poštovani Ivo, sve što sam mislio i napisao bilo je dobronamjerno. Ne vidim razloga zašto moj naziv izaziva toliku ljutnju. Zašto vas muči naziv koji glasi, preformulirat ću „Saša, ustani“? Ako i mislite na nešto drugo, ne želim se hvatati te teme jer bilo je i dobrih ustaša i dobrih partizana. Kao i uvijek neki pojedinci povedu ljude u krivom smjeru i poslije se to smatra lošim i neodobrava, dapače, osuđuje se, bez obzira na početnu ideju. Ne shvaćam zašto se vi cijelo vrijeme obazirete na pseudonime i prava , imena i prezimena. Zar je najvažnije kao se netko zove i njegovo pravo ime, a ne njegov iskreni komentar i prijedlozi? Ja shvaćam da je urednik uložio dosta svojih sredstava u ovu stranicu (za koju znam da postoji već duže vrijeme, ali nisam komentirao) i da se trudi, ali ne treba ga zato dizati u nebesa, pa čak i njegove greške i krive zaključke smatrati ispravnim. I vi sami ste rekli da nitko nije savršen. Iskreno mi je žao što nisam dao ništa gosp.uredniku ali vjerujem da će se i to promijeniti. Molim vas za razumijevanje što se tiče mojih komentara za vas dragi Ivo jer ne mora se sve uvijek shvaćati doslovno (pa i Biblijske prispodobe su alegorijska djela). To kažem jer je netko napomenuo gosp. Mišku, zašto mu smeta RS. Mislim da Mišku ne smeta RS već on želi naglasiti kako mi kao Hrvati u RS-u nikad nećemo biti punopravni i nikad nećemo sudjelovati u odlučivanju o našem kraju jer uvijek će Srbi imati većinu, pa ćemo se pitati zašto smo ratovali, zašto su majke gubile sinove, djeca očeve. Zato mi je drago da gospodin Ivo poziva na glasanje što bi stvarno trebalo. Ne obadajte se na moju kritiku, Ivo, ali vaš problem je to što ne znate razliku između kritike i napada na nekoga. Ja osobno nikog nisam napao (niti mi je to cilj) pa ni godp. urednika jer ja sam njemu rekao svoje iskreno mišljenje i svoje kritike koje on može ili ne mora prihvatiti . Vaš doprinos našem kraju vjerovatno nije upitan pa nemojte misliti da to netko umanjuje. Imamo isti cilj, motivirati i uvjeriti ljude , mlade i stare, da izađu na izbore, ali i da se barem jednom u godini (kao što je rekao i Komušanac) posjeti svoja rodna gruda (Nema raja do rodnog kraja) te da se pomogne tim ljudima koji žive dole i stane uz bok ljudima koji se istinski bore za naš zavičaj. Dragog urednika komentirao je Komušanac, a to je da je Darko previše okrenut Crkvi. Urednik se s pravom osvrnuo na taj komentar jer se Komušanac nije dobro izrazio. Urednik je pitao zašto bi bila kritika na nekoga tko previše vjeruje. Ne znam koliko urednik vjeruje, ali drago mi je da danas kada je u modi biti ateist te televizija i glavni vođe na svijetu su ateisti i šire bezbozništvo imamo vjernike koji su uz Boga. Njih će se uvijek napadat, ali oni trebaju ustajat uz Boga, a ne uz svećenike jer nisu svi svećenici tamo s pozivom. Znamo što se sve događa u crkvi pa neću previše ulaziti u to područje. Ali isto tako mislim daznam što je Komušanac htio reći jer i sam tako mislim. Crkva je institucija i nisu svi svećenici i dostojanstvenici sveci onda bi na Zemlji zavladao raj, a svi bi bili pape. Danas nema puno pravih svećenika koji podižu i vode narod, kao što je bio, ako se sjećate naš dragi župnik Vito. Ako neki svećenik ili kardinal nije u pravu, ne moramo mi stajati na njegovoj strani jer se on zakleo na celibat (malo karikiram) . Po tome bi svi trebali hvaliti i izdizati inkviziciju. Kad smo već kod svega toga želio bih kometirati o tom Kondžilu koje neki spominju. Svi znamo priču (legendu) o Gospi Kondžilskoj. Mislim da je Kondžilo svakako trebalo malo dodataka i uređenja, ali Kondžilo nije tip svetišta za ono što je napravljeno. Projekt je dobar i zamisao je dobra, ali za neko drugo svetište. To je jako staro svetište (priznato je od Vatikana prije Međugorja koje još nije priznato) koje je bilo uglavnom pod šumom i bila čista priroda, mjesto na uzvisini gdje si mogao osjetiti pravi čar prirode i Boga u toj neiskvarenoj prirodi. Stari hratsovi koji su posječeni i stari zvonik koji je maknut (a nije se trebao maknut) prikazivali su koliko je staro i vrijedno svatište. Sve je to moglo biti puno bolje. Svakako zbog svega toga mi kao pravi vjernici okrenuti Bogu ne trebamo smanjivati vrijednost gospe Kondžilske. Ako će nas pokolebati izgled svetišta i msanjiti vjeru u Gospu, kakvi smo mi onda vjernici. Znam da to ovdje nitko nije napisao niti mislio, ali samo želim naglasiti kako je to sve napravljeno i ništa se ne može napraviti. Sve o tome kako je učinjena šteta u prirodi na Kondžilu , istina. Pa čak i što je rekao pranjicba kada kaže da je počinjen kulturocid i ekocid, pa čak mogu se složiti ali ne doslovno za ono što je rekao „u jednu ruku i genocid“. Čovjek je rekao svoje mišljenje kao što to svi ovdje rade pa ako ima istine treba priznati. Kako god bilo naša Gospa nas sad najviše treba kao i mi nju. Neka nam pomogne i neka nas izvede na pravi put da se ne prepucavamo, vrijeđamo i da normalnim razgovorom kao ljudi postignemo složnost. I k tome još najprije iskreno volimo naš kraj, naučimo svoju djecu da se u njima rodi ljubav prema tom kraju, da svi jedva čekamo godišnje odmore da se svi zajedno družimo i veselimo. Sve ostalo će samo doći. Na kraju želim zahvaliti Vama uredniče na odgovoru na moj komentar i vama Ivo na vašim iskrenim mislima.
  Svima veliki pozdrav. Čuvajte se. 🙂

 16. Obavještavam sve čitatelje da je mogućnost komentiranja ovog priloga ukinuta do daljneg. (osim ako g. Ivo Mršić kao jedan rijetkih koji su iskreno i sa vlastitim imenom iznjeli svoje mišljenje, želi replicirati na zadnji upis g. sa nadimkom “ustanisaša” )

  Razlog stoji u činjenici, da su se komentari “anonimnih” i onih sa raznim nadimcima vrtili u krugu 3 (tri) računala, u čemu je riječ možete doći sami do zaključka. Također je prema pregledu I.P. adresa ustanovljeno da su mnogi pisali i ostale dezinformacije kako bi zaveli trag – ne žive na lokacijama koje su naveli u svojim komentarima, pa čak ne u istoj državi. S obzirom da je očito došlo do pokušaja stvaranja pogrešne slike i organiziranog napada na urednika i ljude koji su iskreno iznjeli svoja mišljenja, a bili su potpisani svojim punim imenom i prezimenom, moram biti prinuđen stati u obranu prvenstveno tih ljudi i njihovog digniteta, jer bi se u protivnom mogao steći dojam da ih napada “pola svijeta” a u stvari se radi o, ponavljam, tri računala sa kojih su se slale poruke pod raznim nadimcima.

  Mogućnost komentiranja otvorit ću nakon što osobno riješimo “zamjerke” sa pojedincima, sa kojima sam do sad surađivao i bio u dobrim odnosima. Vjerujem da možemo sve postići dogovorom i završiti ovu agoniju za dobrobit svi nas i za nastavak diskursa na razini normalnih i zdravorazumnih ljudi.

  Lijepo Vas pozdravljam,
  Urednik Darko Mršić

  • Poštovani,
   Zahvaljujem vam g. “Saša ustani”. To je primjeren said trenutku u kojem živimo
   Trebamo se svi probuditi, a posebno vi mladi. Svaku vašu aktivnost koja vodi boljem životu, pravednijem društvu, pogotovo za vas mlade- podržat ću z dušno. Dakle. ipak je bolji kako vi kažete preformulirani naziv saida. Moramo jednom zatvoriti stranicu prošlosti, pogotovo vi mladi koji se ne sječate možda ni ovog rata, a da ne govorim o prošlom ratu gdje ni ja nisam bio rođen, i okrenuti se budućnosti.Što je učinjeno -učinjeno je i ne može se izmjeniti, kao što se piljevina ne može ponovo ispiliti. Povjest su uvjek pisali pobjednici, pa je često iskrivljena i vrlo opasna kod sukobljavanju dviju strana. Svatko ima svoj stav, a što ste se mogli uvjeriti i u ovim najnovijim događajimaTreba biti,koliko se može objektivan, argumentima dokazivati istinu i samo istinu. Bez istine nema mira i iskrenog suživota,ma gdje to bilo na našim prostorima. Sve ljudske brige i osjećaji nezadovoljstva plod su ljudske mašte i nemaju veze sa stvarnošću. Osvrnemo li se na vlastiti život , uvidjet ćemo da je to točno.
   Zahvaljujem “Saša ustani” na lijepim riječima i sugestijama koje mi ukazujete
   Vaš pozdrav uz opsaku “Čuvajte se” nadam se da nije u kontekstu da nam netko prijeti.
   S poštovanjem.

   G. Darko,
   POSTUPAJ ONAKO KAKO NAJBOLJE ZNAŠ I UMIJEŠ, I TAKO NASTAVI DO KRAJA.
   Mnogi su prepoznali tvoj trud i rad. Nemoj da te pokolebaju kritike. Ponovno pročitaj prvi dio moga teksta / da ne ponavljam/ kojeg sam ti uputio kao uredniku. Moram ponoviti jednu rečenicu ” Ne obaziri se na mišljenja drugih ljudi, sve dotle dok si u srcu siguran da je ono što činiš ispravno”. Ono što ti činiš, i to besplatno, od srca ti hvala. Nesmiješ biti pokolebljiv,
   samo nastavi. Uvjek je bilo onih kojima se ne sviđa rad drugoga. Čini mi se da je to više znak ljubomore na postignuti uspjeh, nego zamjeranje na tekstovima.
   S poštovanjem
   Ivo M.

 17. Poštovanje

  Obzirom da je Udruga registrirana kao legalna nestranačka institucija, ona u ovom trenutku
  jedino može pomoći našen narodu u institucionalnom smislu. Zato bi molio G. Darko tebe, molim i ovu trojicu-četvoricu anonimusa i sve ostale dobronamjerne , da što više usmjerimo snage u pozivu građana da učestvuju na izborima,jer nije vrijeme da se sada sučeljavamo, pogotovo mi koji nismo na listama za izbore.Posebno molim nosioce lista da zaista shvate trenutak u kojem živimo, da nikada stranački nećemo postići željeni cilj, Jedino ujedinjeni u udruzi možemo svoje zahtjeve prezentirati svim institucijama. Ništa ovim ne želim umanjiti vrijednost stranačja, pogotovu ljudi koji su se kandidirali, ali molim da zaista još jednom preispitamo svi sebe i nađemo najbolje riješenje za sve hrvate u Tesliću. Dajte da probamo i to. Memojmo razbacivati glasove kad već unaprijed znamo kakva je situacija. Bio bih najsretniji da izađe 2 tisuće glasača, pa onda neka dobije izbore onaj za koga su glasači najviše glasovali, ali moramo znati da nam treba najmanje 700 glasova za samo jednog vijećnika. Računamo se svi hrvati, a izgleda da smo manjim djelom razjedinjeni. U ovom trenutku ne mislimo na osobni interes, već interes većine, Neka se nitko ne ljuti, osobno mislim da je u ovom trenutku jedino riješenje za sve Udruga, upravo zbog glasova Jedino udruga ima svoje članove, a dio udruge trebali bi biti svi. Možda se netkome ne sviđa što je na čelu udruge gosp. Juraj, ali mislim da je on dosta učinio u tom pravcu, i nisam primjetio da mu je stalo da bude čelni čovjek udruge.
  nego upravo ono što je jedino u ovom trenutku realno za hrvatski narod – da mu pomogne.
  Molim da još jednom dobro razmislimo o trenutku u kojem se nalazi hrvatski narod u Tesliću, broju birača, broju prijavljenih lista ( sve hrvati) a sve u interesu da sed glasovi ne razbacivaju. U ovom trenutku nemamo privilegije na takav luksuz tko god misli dobro svom narodu.
  Ako na izborima nitko ne prođe, moramo znati da je jedina institucija koja može nešto učiniti za nas ta udruga. Udruga ima svoje tijelo i svakom je otvorena za konstruktivna razmišljanja, prijedloge u interesu svih. Ona jedino može tražiti da se u proračunima predvidi stavka za potrebe Udruge, a i naroda koji tamo živi. Zato i treba u ovim izborima dati prednost Udruzi. Ponovno želim istaći da Udrugu shvatimo kao zajednicu, a ne pojedinca u udruzi.
  Molim vas nemojte mi ovo uzimati kao zamjerku da nekoga želim da favoriziram već ovo zaista, nakon analiziranja stanja na terenu, ozbiljno mislim da je jedino riješenje u ovom trenutku.
  Tebe g. Darko molim da bez obzira na opravdana tvoja reagiranja, učiniš sve, a možeš, da što više animiramo građane da izađu na izbore ,uz svoju osobnu opasku kako ti vidiš ishod
  i najbolje riješenje – poruku građanima. O tome si već nešto pisao. Mi jedino na taj način možemo pomoći u izborima pa neka se i ova put vidi da smo uz naš narod koji tamo živi i da su namjere nam dobre.
  Sve, koji budu čitali ovaj moj stav molim da mi ne zamjeruju. Nikome ne želim uskratiti, niti mogu uticati na stav oko izbora, ali molim da zaista trezveno izvedemo zaključak šta je najbolje za naš narod koji tamo živi. U tome svoju odgovornost imaju najviše nosioci lista stranaka. Razmislimo svi, dajmo prijedloge , ima još vremena do izbora.
  Obzirom da pojedinci ističu da previše komentarišem, više se neću uključivati, kako bi dao prostora drugim ljudima kojih ima puno pametnijih od mene. Ispričavam se svima koji su u mojim komentarima pronašli loše poruke, pametovanje i neobjektivnost. Ni na koga se ne ljutim, niti zamjerujem

  S poštovanjem

  Ivo M.

  • Poštovani gos. Ivo

   BRAVO, BRAVO, BRAVO.

   Dragi moj prijatelju Ivo, to je to. To je ono što sam ja tražio od tebe u ona dva svoja komentara a i od Darka. Nisam kako ti kažeš ANOMINUS u to budi siguran. Mi se često srećemo pa ću i da ti se prestavim i tada ćeš svatiti zašto nisam želio komentare potpisivati imenom i prezimenom ( kada bude prilike upoznat ću se i sa Darkom).
   Drago mi je ako sam uspio dorpinjeti da ti koji si sigurno poštovan u našem narodu daš podršku otvoreno projektu koji je pokrenut na terenu. Imam još jednu molbu za tebe a to je da se staviš na raspolaganje Udruzi i zauzmeš odgovarajuću poziciju.
   Ovo da si odlučio da ne želiš više komentirati mislim da griješiš.
   Sada kada smo cara ogolili, uvidjeli probleme, došli do nekog zaključka u kojem smijeru treba djelovati bila bi velika greška odustati. Ako tražimo od Darke da djeluje u tom smjeru dajmo mu javnu podršku.
   Napisao sam već da nije bitan smjer vijetra da bi brod plovio u pravom smjeru bitan je položaj jedra.
   Evo ovo je dokaz da otvorena rasprava može donijeti rezultat i ponuditi riješenja.
   Kako kažeš ako svi mi damo podršku toj udruzi stvorit će se takva sinergija koja mora dati željene rezultate. Na izbore moramo izaći ako ništa drugo da pokažemo da smo tu i da nas ima, a kada budemo pametniji valjda ćemo onda i svatiti da na izbore idemo u svehrvatsku koaliciju.

   Samo naprijed i glavu gore sve se može kada se hoće.

   Pozdrav svima ma gdje bili.

   • Drago mi je da su strasti smirene.

    A što se tiče moje podrške Udruzi, koncept i ideja na kojoj je zasnovana mi se osobno jako sviđa i bio sam prisutan na nekoliko prvih sastanaka poslje utemeljiteljsko. iako bih imao manje primjedbe, a jedna od njih je da u pet mjeseci od utemeljenja u javnost nije izašlo ni jedno priopćenje osim poziva za sudjelovanje i učlanjavanje u tu istu Udrugu i rekacija na internetu na tekstove moje malenkosti, tekst Ive Mršića i tekst Don Ante Ćosića (s obzirom da su reakcije objavljivane na službenoj fb stranici Udruge ne mogu se oteti dojmu da je to i službeni stav udruge).

    Nedostatak kakvih priopćenja sam imao u mislima? Priopćenjima za javnost i poziv na zaštitu interesa Hrvata općine Teslić, primjerice:

    – Javni poziv priopćenjem i uputama za vađenje CIPS iskaznica svih Hrvata sa područja općine Teslić (ako ne za izbore onda za puno bitniji nadolazeći popis stanovništva)
    – Reakcije na mogućnost ukidanja Mjesnih zajednica (najosnovnije administrativne jedinice gdje Hrvati jedino još imamo svoje ljude),
    – reakcije na očigledno zagađenje Usore u mjesecu kolovozu (pjena – iz tvornice u Slatini) i poziv nadležnih organa da preispitaju vodu,
    – reakcije na upotrebu parkinga (nekadašnje) OŠ Studenci za tešku mehanizaciju Rusa koji su bušili probne rupe tražeći naftu. Došli Rusi i rade što hoće u našem dvorištu?!
    – poziv i iniciativa za jedinstvenu listu svih koji se smatraju hrvatskim predstavnicima
    – reakcija na preusmjerenje teških teretnjaka na relaciju Rudnik – Radešići – Studenci zbog sanacije “Banjskog” mosta. Sanira se jedan most a uništavaju tri odnosno četiri manja mosta (Rudnik, Radešići, most na Katića rijeci i most preko Usore na Studencima), uz to se uništava put, a količina prašine u zraku je nesnosna za zdrave ljude, a kamo li za ljude sa kroničnim bolestima ili oštećenjima na respiratornim putevima.

    Što se tiče učešća i podrške Udruzi za izbore. S obzirom na ovaj moj medijski rad, ne želim, niti ću učestvovati u kampanji za bilo koga, pa tako ne i za Udrugu HT “Naša ognjišta” odnosno neovisnog kandidata Juru Pranjića. Ionako sam ovdje prozivan za neobjektivnost (niti jednom utemeljena prozivka iako sam svakog pojedinačno pitao da mi to utemelji), pa nebi valjda sad trebao biti neobjektivan i nepošten do drugih kandidata. A što se tiče kampanje za glasanje, jedino sam ja kako na facebook-u tako i na svojoj stranici slao formulare i upute za ispunjavanje i način prijave za glasanje putem pošte, također sam objavio video sa uputama za glasanje iz dijaspore koji je do danas otvoren i pogledan točno 140 puta.

    Moje ime će ostati neutralno, a osobno, kao i svi mi, imam svog favorita, iako ne vjerujem da će itko proći (imam pravo na pesimizam). Tokom kolovoza ja sam bio u društvu ili osobno pričao sa mnogim kandidatima iz različitih političkih stranaka. Sa mojim prijateljem Š. Cvitanovićem, G. Čuturu sam sreo u Mršićima, sa g. Masatovićem sastali smo se par puta, što privatno, ali uglavnom zbog obaveza oko obilježavanja 20. godišnjice HVO T.-K., sjedio sam u društvu g. Ante Ilića (nije bilo priče o izborima), a bio sam prisutan u društvu Vlade Paurevića, također kandidata NS RzB. Zbog činjenice da bez obzira na njihovu stranačku pripadnost sa svima od njih želim ostati u fer, korektnim a sa nekima i u prijateljskim odnosima ne želim aktivno sudjelovati u kampanji za bilo koga.

    Također bih dodao da mi se ne sviđaju javne kritike crkvenih struktura. Na uskršnjem sastanku UHT javno je prozvan banjalučki biskup Komarica, također nekoliko puta i na internetu. Dok se ne riješe te nesuglasice ja ne želim svoje prijateljske i profesionalne odnose sa našim župnicima kvariti zbog učešća u UHT, čiji koncept i ideja, da ponovim, mi se uveliko sviđaju.

    Želim Vam lijep dan i još jednom zahvaljujem na normalizaciji diskursa,

    Ujedno bih za kraj želio pozvati predstavnike svih političkih stranaka da imaju mogućnost predstavljanja svog predizbornog programa na ovoj stranici besplatno. Pa nek narod odluči,

    urednik Darko Mršić

 18. Darko, već nešto radim po tvom mailu koji si mi poslao u vezi našeg mjesta.
  Mišljenja sam da bi trebao napisati jednu knigu od postanka sela, običaje, materijalno stanje, broj domaćinstava do rata, njihov život, dogodovštine, razvoj sela poznatiji iz našeg mjesta , rat, opis ratnih stradanja, obnova, povratak i život ljudi koji su se vratili, uvjeti, izumiranje i bidućnost Tu treba dosta podataka. Idem danas u rodni kraj za Malu Gospu, Očekuj ovih dana poziv za dogovor u vezi posla . Molio sam da ti se pomogne, pa vodjet ćemo šta će biti od toga
  Lijep pozdrav.
  I.M.

  • Hvala Ivo,

   što se tiče pripreme nekakve knjige, mogu ti reć da sam ovog ljeta dobio hrpu novih podataka, ali sa terena mi treba još neke stvari. Napravit ćemo ako ništa, onda jednu manju knjižicu, a to će naše selo podržat, u to ne sumnjam.

   Sretan ti put, i pozdravi sve dolje u moje ime, i donesi nam koju pozitivnu i lijepu vijest. Hvala također na pomoći, pa što Bog da.

   pozdrav,

   Darko

 19. Excellent beat ! I would like to apprentice while you
  amend your website, how can i subscribe for a blog website?
  The account helped me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted
  of this your broadcast provided bright clear idea

 20. Children Guy Includes Sarah Palin As Special, But She Doesn’t As if it – Children Guy Includes Sarah Palin As Special, But She Doesn’t As it – Don’t miss
  to observe Family Guy. re putting on an act; and would most likely like the real you.
  Considering that there are obviously no live or high quality actors to pay,
  this makes family guy a reasonably profitable venture,
  which means that we need to see more and more than it inside future.

 21. Updated daily so that it will be great if you can at least gain some positive insights and make some positive
  changes that are likely to use this hack. The Clash clash of
  clans hack ipad 2 of Clans Gems HackReal working Clash of Clans Hack bellow.
  After building a strong base, you will recieve your Max Capacity of Coins
  & Exilir, and you get your points. One of the best hack they
  have ever tried. 5 Clans: Information about various clash of clans
  hack ipad 2 clans is available in my channel.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s