Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije – Komušina 2012.


U prostorijama Vrhbosanskog ordinarijata 27. ožujka održan je sastanak Organizacijskog odbora Nadbiskupijskog dana mladih koji se tradicionalno održava svake godine u gospinom svetištu u Komušini.

Ovogodišnji susret, 41. po redu, održat će se 25. i 26. svibnja pod motom: „Radujte se u Gospodinu uvijek!“ (Fil 4,4). Sastanku su nazočili sljedeći članovi Odbora: vlč. Šimo Maršić, povjerenik za pastoral mladih i sveučilištaraca , preč. Luka Kesedžić, ekonom Vrhbosanske Nadbiskupije, vlč. Anto Ćosić župnik i čuvar svetišta Gospe Komušanske, te Lucija Vukoja, djelatnica Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ i odgovorna za Dan mladih.
Program će započeti u petak 25. svibnja u župnoj crkvi u Komušini. Kako je geslo ovogodišnjeg susreta „radost“, raznoliki program planiran za petak ponudit će mladima raznolike radionice gdje će svi moći pokazati svoje talente i možda otkriti neke nove. U ponoć je planirano klanjanje pred presvetim, a od 1 sat iza ponoći do jutarnjih sati mladi će se izmjenjivati i bdjeti pred Presvetim.
Središnji hodočasničko-molitveni dio slavlja započet će u subotu 26. svibnja. Na ulazu u župno dvorište će sve hodočasnike dočekati volonteri koji će im dijeliti liturgijske vodiče. U 9:00 započet će pokorničko bogoslužje, sakrament pomirenja, te procesija sa slikom Gospe Kondžilske na brdo Kondžilo na kojem gdje će Euharstijsko slavlje predvoditi Vinko Kardinal Puljić u 11 sati. Nakon Sv. Mise i ručka, bit će organiziran „Sajam vjere“.

Dogovoreno je da se i na ovogodišnjem Danu mladih sve skupine, zajednice, bratstva i ostale udruge i udruženja mladih predstave hodočasnicima kroz „Sajam vjere“. Svaka skupina će dobiti zasebni štand za kojim će moći dijeliti svoj promotivni materijal, prodavati ono što oni proizvode tijekom godine, izvoditi radionice, praviti nešto zajedno s ostalim mladima… ovisno o kreativnosti i domišljatosti svake skupine pojedinačno. Na ovaj način, mladi hodočasnici će imati priliku upoznati se sa skupinama za koje možda nisu ni čuli da postoje ili pak nisu znali čime se bave, vidjeti čime se oni bave, informirati se, zabaviti i na kraju kući poći s novim saznanjima, nagradama i suvenirima iz Komušine. Na kraju dana bit će organiziran „Festival vjere“ gdje će se svi mladi zajedno moći proveseliti..
Pozivamo sve župnike, kapelane, redovnike i redovnice da animiraju mlade, te se skupa s njima odazovu na poziv i dođu u što većem broju na Dan mladih naše nadbiskupije!

mladicentar.org

Atmosferu sa prošlogodišnjeg susreta Mladih možete pogledati u video prilozima:

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s