Vatrogasci nisu intervenirali zbog požara u Komušini


Danas je na facebook stranici TESLIĆKE NOVINE objavljena obavijest u kojoj navode, citiramo: “U teslićkom selu Komušina od sinoć gori 15 hektara niskog rastinja i šume. Vatrogasci uspijevaju da kontrolišu požar,koji se ipak približio kućama. Ekipe na terenu su ostale i noćas…”.

Navode o “kontrolisanju požara” od strane vatrogasaca danas su demantirali stanovnici sa područja Slatine i Komušine koji tvrde da vatrogasna ekipa nije intervenirala na pomenutom području iako je sinoć izašla na teren ali ga je ubrzo napustila zbog navodne opasnosti od minsko-eksplozivnih sredstava. Ipak, ta navodna opasnost nije spriječila desetak stanovnika koji su i bez adekvatne opreme uspjeli savladati požar i zaštititi dva ugrožena domaćinstva u zaseoku Stojčevići, Gornja Komušina.
U 16:38 (danas) Nezavisne novine su na svom portalu također spomenule požar u Komušini, oni pak navode da je gašenje onemogućeno: “U teslićkom mjestu Komušina i dalje gori šuma u dijelu koji se nalazi pod minama tako da je gašenje onemogućeno.”

Nakon uspješnog spašavanja ugroženih kuća jedan od mještana sudionika gašenja komentirao je “strah” vatrogasaca riječima:
“Kako smo mi cijeli dan gasili i nikom ništa! Bilo je čak i žena među nama, što se voli za njega se bori, naj lakše je reći minirano i otići.”

U prilog dodajemo današnje fotografije sa područja zahvaćenog vatrom:


Oglasi

3 responses to “Vatrogasci nisu intervenirali zbog požara u Komušini

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s