Tijek izgradnje svetišta na Kondžilu; radovi u 2011.


Na natječaju za izgradnju svetišta na Kondžilu sudjelovalo je 7 građevinskih poduzeća iz BiH. Građevinski odbor za izgradnju svetišta na Kondžilu je kao najpovoljniju ponudu izabrao onu poduzeća “ĆOSIĆPROMEX” d.o.o. iz Usore. Radovi su započeli u travnju 2011. godine. Ugovoreni radovi za 2011. godinu iznosili su ukupno 877.000 KM. Ugovor je zahtijevao:

  • Kompletno izvođenje svih zemljanih radova (novi liturgijski prostor svetišta);
  • Izgradnju svih potpornih zidova;
  • Izgradnju svih prometnica kroz svetište;
  • Betonske radove svih objekata na Kondžilu (vanjski oltar, toaleti, poslovni prostor, zavjetna kapela, ispovjedaonice i kuća za svećenike), postaje križnog puta te postavljanje u rov svih kablova (struja, ozvučenje, video nadzor), vodovodnih instalacija, kanalizacije, odvodnih voda i protupožarnog sustava.

Uz ugovorene radove bilo je i dodatnih radova na krovu vanjskog oltara na Kondžilu, te radova vezanih uz prenošenje stare zavjetne kapele s Kondžila i njeno postavljanje u blizini vanjskog oltara župne crkve u Komušini. Svi ugovoreni radovi trebali su završiti krajem listopada, ali su produženi do sredine prosinca 2011. godine te nisu u potpunosti još izvedeni. Nastavak radova je dogovoren sa izvođačem početkom građevinske sezone u 2012. godini. Za izvođenje svih radova predviđenih po ovom Ugovoru osigurana su financijska sredstva. Za buduće radove u 2012. godini sve će ovisiti o našoj daljnjoj financijskoj mogućnosti. Prioritete u svezi daljnjeg uređenja Svetišta donijet će građevinski odbor za izgradnju svetišta na Kondžilu u narednom razdoblju. Pozivam sve štovatelje Gospe Kondžilske i sve ljude dobre volje da svojim donacijama pomognu daljnju izgradnju svetišta. (ać)

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s