Poziv Posavcima da ne prodaju svoju zemlju i imanja u Posavini


PROGLAS POSAVSKE STRANKE

Posavke i Posavci ma gdje bili,

svi vi koji se osjećate tako, svi vi koji Bosansku Posavinu nosite u svom srcu i mislima, svi vi koji ovaj prekrasni kutak svijeta doživljavate svojim zavičajem i mjestom koje je neodvojivi dio vašeg bića i identiteta.

U ime istine i pravde, u ime naših predaka i budućih pokoljenja pozivamo vas da, usprkos svemu, ne okrećete leđa Posavini, da je se ne odričete i da je ne zaboravite. Ukoliko fizički povratak (iz opravdanih razloga) u ovom trenutku i nije moguć ne smijemo se pomiriti sa činjenicom koju nam neki žele nametnuti “da je Posavina zauvijek izgubljena”.

Države, vlasti, politički sistemi… se mijenjaju, dolaze i prolaze, ali zemlja ostaje. Kako je vi niste mogli ponijeti sa sobom (fizički) tako je ne može “odnijeti” ni nitko drugi, a privatno vlasništvo je neotuđivo pravo. Zato vas pozivamo da ne prodajete svoja imanja, zemlju svojih očeva koju su oni naslijedili od svojih predaka, a vi sačuvali za svoju djecu.

Dok god imamo svoje vlasništvo (imanja) u Posavini ona je “naša”. Ako ne možete i nemate potrebe graditi kuće gradite vikendice. Održavajte vezu sa svojim zavičajem jer ma koliko to u ovom trenutku nekima zvučalo kao utopija, ali nije tako daleko vrijeme (najkasnije sa ulaskom BiH u EU) kada će Posavina biti mjesto poželjnog, ugodnog, zdravog i jeftinog življenja. Prekrasna, zdrava i očuvana priroda sa svim njenim resursima, radišno i gostoljubivo stanovništvo, izuzetno povoljan zemljopisni položaj, blizina važnih prometnica i ostale pogodnosti sa razvojem infrastrukture i uređenjem ekonomskih uvjeta otvorit će brojne perspektive i mogućnosti te mnogima postati poželjno mjesto za život i rad.

Sačuvajte svoju Posavinu. Možda jednog dana, umjesto u tuđem skupo iznajmljenom stanu, poželite živjeti u svojoj kući na svojoj zemlji.

Posavina vas čeka, nemojte ju prodati!

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s