Papa Ivan Pavao II. proglašen blaženim


Na Trgu sv. Petra u Vatikanu jučer je vladalo neviđeno uzbuđenje kada je na pročelju bazilike otkrivena slika Ivana Pavla II.. Dug pljesak, mahanje zastavama, suze u očima… Više od milijun hodočasnika pratilo je, prema procjeni talijanske policije, beatifikaciju. Benedikt XVI. je prvi papa u povijesti koji je beatificirao svoga prethodnika.

– S Ivanom Pavlom II. Božji je narod mogao prijeći prag trećeg tisućljeća. Ivan Pavao II. je blažen zbog svoje vjere, snažne i darežljive, apostolske – kazao je Benedikt XVI. u homiliji tijekom svečane mise. Do oltara na Trgu sv. Petra donesena je relikvija Ivana Pavla II., njegova krv u ampuli smještenoj u relikvijar u obliku maslinove grančice. Donijela ga je časna sestra Marie Simon-Pierre koju je pratila poljska časna sestra Tobiana, koja je pak najdulje bila uz Ivana Pavla II. Joseph Ratzinger, sadašnji papa, bio je suradnikom Ivana Pavla II. od 1982. kada je postao pročelnikom Kongregacije za nauk vjere te je, kako je kazao, izbliza učio od njega.

Valja istaknuti kako je slika naše Gospe Kondžilske u travnju 1997. godine bila postavljena iznad oltara kada je prigodom svog prvog pastoralnog pohoda BiH blagopokojni papa Ivan Pavao II. u Sarajevu slavio svetu Misu. Nakon toga do povratka u Komušinu u kolovozu 1999. godine, nalazila se u župi Bistrici kod Žepča.

Slika Gospe Kondžilske na najuzvišenijem mjestu, iznad oltara na misi koju je slavio Papa Ivan Pavao II.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s